Våra hundar


På den här sidan finns våra hundar. Både de som är hos oss, och som vi behövt låta vandra vidare.

Powerhouse Inca

"Inca"

Ballymac Vic - A Decent Girl

Hane född april 2015


Inca är en ståtlig herre med många sidor. Han är klok och vis, samtidigt som han har glimten i ögat och ibland beter sig som en valp. Efter att ha sprungit några varv i trädgården är han helnöjd och sover gärna på rygg i soffan eller sängen, med tungan ute. En ganska subtil humor, har han... Inca satte min standard för hur en greyhound ser ut och är.

Jag kallar honom ofta för min själsfrände. Han har fått mig att utvecklas och jag lär mig mer och mer av honom varje dag. I mina ögon är han perfekt. 

Erandi BeatsTime

"Erandi"

Storm Control - Strategic Grace

Tik född juli 2016


Erandi var en fantastisk liten tjej. Hon fick tyvärr inte stanna i det här livet längre än 6 år, men de åren var väldigt betydelsefulla. Det fanns en otrolig ödmjukhet och tillgivenhet inbäddad bakom en smal mur, hon litade inte på vem som helst från första sekund. Men hon litade alltid på mig. Även Erandi hade många sidor: en som kan beskrivas som lugn och ibland lite ängslig, och en som kan beskrivas som levnadsglad och galen!

Hon hade en kämparglöd för livet utan dess like. 

Evigt saknad.

Killer Queen

"Enya"

Greycraft Sound - Greycraft Queen

Tik född november 2019


Enya är en uppenbart humoristisk och energisk tjej som har starka känslor! Allting blir liksom upphöjt i 5 för henne. Även om hon älskar att sova (och ta sovmorgon...) så måste hon springa av sig innan lugnet lägger sig på riktigt. Därför blir det ofta väldigt många varv i trädgården, och långa promenader tröttar inte ut henne speciellt mycket eller länge. Trots all energi är hon duktig på att balansera den och släppa ut den vid rätt tillfälle! Hon är social och bemöter det mesta med en viftande svans.


Legacy Of Power

"Ares"

Powerhouse Inca - Killer Queen

Hane född november 2023


Här har vi en pratglad kille! Ares uttrycker sig gärna i det mesta han gör. Jag tror att han är en ganska jämn kombination av sina föräldrar, med en unik touch av sig själv. Han har energi och springer mycket utomhus, gärna för sig själv. Inomhus är soffan en favoritplats och sällskap av oss människor samt de andra hundarna uppskattas. Han sticker ut genom sitt sätt att vara, främst genom det väldigt verbala, men även i hur han leker och "carries himself". Det kanske inte kommer som en överraskning att Ares avgudar sin far...Miraculum

"Hera"

Powerhouse Inca - Killer Queen

Tik född november 2023


Hera! Hon föddes med en defekt framtass där de två mittersta tårna samt några ben i handleden saknas. Detta tros ha berott på någon slags störning med moderkakan, det är alltså inte genetiskt. Avsaknaden av ben orsakar rotation av tassen och hälta i skritt/trav. Trots sin tass är Hera otroligt snabb och mest välmusklad av valparna. När hon springer i full fart är hon obehindrad och haltar ingenting. Hon är en skarp och vass dam som vet precis vad hon vill. "Nobody puts baby in a corner"... Miraculum är det enda rätta namnet! In Her Own Words

"Kiara"

Powerhouse Inca - Killer Queen

Tik född november 2023


En riktig kopia av sin mamma... Tanken var att vi skulle sälja Kiara eftersom vi redan hade bestämt oss för att behålla Ares och Hera. Dessutom är det inte helt lätt att ha tre valpar hemma... Omständigheterna kring säljandet ändrades och vi valde att behålla henne av flera anledningar, delvis på grund av att hon är den enda "friska" tiken i kullen. Min plan är självklart att para henne i framtiden. Kiara är som sagt en kopia av sin mamma, men har kanske ännu lite extra energi..? Hon är dock en mysig tjej som älskar att kramas (och nafsas!).